Search This Blog

Wednesday, November 3, 2010

Galas: Cuba Teka?

Salam,

Menjelang pengundian PRK Galas dan Batu Sapi esok, elok kita rileks sekejap. Cuba teka apakah nama perbuatan yang dilakukan oleh Tok Guru dalam gambar di atas dan di bawah?


Kemudian, bayangkan pula jika dalam gambar ini, orang yang menghulurkan duit tu YBM Ku Li, apakah sumpah seranah yang akan diterima beliau?

Jawapan, sila lihat di sini 1Galas. ( Gambar : Minaq Jinggo dan Tuan Husin. )

4 comments:

CIKGU said...

USTAZ SUDAH JADI BUTA HATI MACAM PUAK- PUAK UMNO LAIN. APA BEZANYA PROJEK MEE SEGERA KERAJAAN UMNO DI GALAS DENGAN PEMBERIAN TGNA ATAS DASAR MB KELANTAN. SEBAGAI GURU AGAMA TUNJUKKLAH PEMIKIRAN YANG MATANG.

USD said...

Salam Cikgu, bila kutuk kesalahan PAS ja mesti tak matang kan ?

Anonymous said...

Salam Ust Said,

Kita dibenarkan memberi komen terhadap apa yg dilakukan oleh lawan politik kita, tapi tidak perlu menentang peribadi Tuan Guru Nik Aziz sebegitu. Gambar2 yg diletakkan di sini tak bersuara pun melainkan Ust Said sendiri yg meletakkan dialog dimana bunyinya belum tentu begitu sebab Ust Said bukan ada di sebelah Tuan Guru Nik Aziz ketika itu. Itulah yg dimaksudkan 'berfikir secara matang' yg dinyatakan oleh CIKGU itu. Jika tindakan Tuan Guru Nik Aziz dalam gambar dipersoalkan, maka gambar2 lain seperti tindakan pemimpin2 BN memberi beras, pakaian, wang selepas membuang undi dsb juga perlu dipersoalkan.

USD said...

Sdra ADIPUTRA:

Pberian projek oleh BN dlm PRK salah, adakah PAS juga turut melakukan perkara yg salah dgn mberi wang?

Selamatkan Palestin

Selamatkan Palestin
Jahanam Israel!

Cerita Berkaitan

Blog Widget by LinkWithin