Search This Blog

Loading...

Saturday, June 13, 2009

Gambar Memberi 1000 Makna !


Salam,

Gambar memberikan 1000 makna. Ringkas kata, Ketua Menteri Melaka, DS Mohd Ali Rustam juga 'sanggup' bersama-sama rakyat biasa menaiki kapal terbang tambang murah - Air Asia.

Maknanya juga, bukan setakat Lim Guan Eng sahaja yang berjiwa rakyat. Syabas Datuk Ali!

12 comments:

PPUBJ said...

Salam Tuan Admin.
1st nk ucap tahniah atas wujudnya blog ini...perjuangan belum selasai..
2nd minta jasa baik tuan Admin utk linkkan blog pemuda jasin (http://www.pemudaumnojasin.blogspot.com) dlm blog tuan...nnt saya akan linkkn juga blog tuan dlm blog kami...

Sekian
Salam Perjuangan..
Admin PPUBJ

abe awe said...

salam ustaz,

Benda x pernah buat, buat sekali geger riuh...

Pemuda UMNO Permatang Pauh said...

Malangnya LGE dah tak naik kelas ekonomi sekarang ni. Alahai.

AKU ANAK GURUN said...

Baru sedar kut,suruh dia naik bas henti-henti pula ambil gambar cerita kat berita ( takpa ambil gambar lepas tu turun rakyat bukan tahu ) cara UMNO.

Datu Sulaiman said...

Alhamdulillah, apabila pembesar dan wakil rakyat pembangkang mulakan, nampaknya barulah pembesar dan wakil rakyat BN ikut..satu trend yang bagus.

DARI SABAH said...

akum,

kalau sudah hendak turun, perangaipun mual turun

orgkualekembali lagi said...

Naik kapalterbang je pakai yg murah sbb deme blh klaim tapi duduk masih kt hotel lima bintang.Kita rakyat biasa tunggu promosi AirAsia baru merasa.nak harapkan MAS entah bila.Apa pun macamana gamaknya Pemimpin naik bas mini kt Sabah selesa kah deme? Tahniah kpd pemimpin yg mahu berubah daripada diubah org lain.

ustazSAID said...

Salam, benda baik wajar diberikan kredit...ok apa!

Ekeng/Etong said...

Betul tu Ustaz! Kalau masa dia buat benda tak baik, kita mengata namun kita tak menurut. Apa salahnya kalau waktu dia melakukan perkara yang baik, elok sangatlah kita memuji dan ikuti.

Anonymous said...

typikal penyokong pembangkang. kalau pas makan rasuah dikatakan duit sedekah.

kalau ustaz umno ceramah di masjid dikatakan umno menggunakan masjid. tapi pas gunakan masjid 50 thn makihamun k'jaan tak pa.

bila guan eng naik air asia dikatakan khalifah umar...

jahanam betul otak2 bdak2 pas ni....

Ghani.

matlan said...

asalamualaikum ustaz, tahniah DS Ali Rustam, tapi yang untung rakyat biasa kat sebelah dia tu, mau-mau kena hulur juga 2 - 3 juta tu, tak gitu ka ustaz....heeehehehheh...gurau-gurau ja, ustaz ni, diam-diam rupanya kasi tajam kuku...hahahahahh, tapi apa pun ustaz, tentang kenderaan ni kalau bagi aku, suka hati la mau naik yang mana, ianya subjektif, kalau mampu naik lah yang mahal, kalau nak yang selesa naik lah yang mahal, kalau kelayakan dah di bagi naik MAS first class, pakai la kelayakan tu, .....macam nabi le, dia punya kelayakan untuk naik Buraq ke langit, kenapa dia tak pilih atau minta allah bagi je unta atau kuda atau apa2 la,....macam kita ni pun rakyat biasa, kalau ada sponser naik MAS first class, atau ada kelayakan nak naik Mas flight, mesti kita naik punya,....kalau tak misti ada masalah otak dia tu,....macam ada yb tu, time kempen pilihanraya wah bukan main lagi naik kerita kura-kura, tapi harta simpanan berjut, kenderaan lain bersusun, makan kat 5 star hotel juga...ni apa,kita panggil hipokrit mainan politik.....ustaz, bila la nak tengok gambar ds Anuar naik AIR ASIA, atau naik bas mini.....allah hu alam

Ampun Tuanku said...

ok la tu..sebagai permulaan yang baik. Sapa tadi komen Nabi naik Buraq kenapa tak naik unta. errmm tapikan rumah nabi tak sampai 3.4 juta harganya

Selamatkan Palestin

Selamatkan Palestin
Jahanam Israel!

Cerita Berkaitan

Blog Widget by LinkWithin