Search This Blog

Saturday, November 15, 2008

Untungnya Ariffin Bin Mohamad


TS Musa Hasan, KPN kata Ariffin Bin Mohamad @ Ayah Pin tidak ditahan polis walaupun baru-baru ini pulang ke Terengganu kerana dimaklumkan oleh Jabatan Hal Ehwal Agama Terengganu ( JHEAT ), pemimpin ajaran sesat itu tidak perlu ditahan.

Tim. Pengerusi JK Agama & Penerangan Terengganu, Muhammad Ramli Nuh pula bkata soal menahan Ayah Pin bukanlah keutamaan kerajaan negeri ketika ini kerana dia bukannya tbabit kes jenayah.

Kata Muhammad lagi, Ayah Pin bukan pembunuh bsiri yg bbahaya kpd masyarakat, sebaliknya beliau hanya melakukan kesalahan dari sudut penyelewengan akidah dan ajaran agama Islam.

Apalagi kata Muhammad… kes Ayah Pin ni agak sukar dibawa ke muka pengadilan. Jika didakwa pun, Ayah Pin besar kemungkinan besar menang dan tlepas.

Memang b’untunglah mjadi Ayah Pin. Selepas mengasaskan ‘Kerajaan Langit’ dan menggemparkan negara pada tahun 2005 dulu, Ayah Pin masih bebas keluar masuk Terengganu, Kelantan dan Selatan Thai.

Untungnya mjadi Ayah Pin, walaupun dlm Islam mjaga akidah adalah satu perkara utama, ‘orang kuat’ kerajaan negeri Terengganu masih boleh bkata dia tidaklah b’bahaya. Sebab : Ayah Pin bukan pbunuh bsiri…

Ayah Pin memang untung sebab dia tidak ditahan walaupun pengikutnya seramai 47 orang telah didakwa kerana m’ingkari arahan mufti Terengganu yg menetapkan ajaran Ayah Pin sebagai sesat.

Agaknya dia tidak perlu ditahan sebab dia Ketua Kerajaan Langit. Dia tidak perlu ditahan sebab dia tidak bahaya, lagipun dia bukan keutamaan kerajaan negeri…

Soalnya, kenapa pulak pengikutnya ditahan dan didakwa ? Mungkin Ayah Pin tidak bahaya sebagaimana bahaya pengikutnya!

Meh ramai-ramai kita tanya Tok Mad Said.

5 comments:

Anonymous said...

yang untung ayah pin yang rugi orang trangganu, dapat tim. exco baghal lagi bahlol, kalau tiada idea diam sudahlah.

Che Moq™ said...

Polis tak berani tangkap psl ayah pin pasal takut ayah pin buat tuntutan teko gergasi dia..sudah kasi pecah la.hehehe..

Demang Lebar Daun said...

Assalamualaikum,
Salam perkenalan. Saya telah masukkan blog ustaz ke dalam senarai tersebut.

Sementara itu saya jemput ustaz berkunjung ke blog sebenar saya iaitu http://waadat.blogspot.com

Saya baru meletakkan artikal terbaru berkenaan pandangan saya terhadap perjuangan bagi meletakkan semula pemerintahan pada landasan asal.

Terima kasih.

ustazSAID said...

Anon 2.03am - Nilah masalahnya bila 'org kjaan' cakap x betul. Kesannya org mluat dgn kjaan.

Che Moq - itu teko sudah kasi pindah di langit la, ada Sheikh Muszhapar nampak...haha

Demang - Tkasih.

Smile sniper said...

Ialah sebab Ayah Pin merupakan subjek yang tidak membahayakan kedudukan ahli politik dan parti.Mereka ni terlalu banyak makan duit haram sebab itulah bercakap pun tidak sedar baik kah buruk kah.

Selamatkan Palestin

Selamatkan Palestin
Jahanam Israel!

Cerita Berkaitan

Blog Widget by LinkWithin